Salade Niçoise


Salade Niçoise

Een klassieker, dit is mijn variant erop. Ik zeg het alvast zonder olijven, want daar heb ik het niet voor.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 150 gram gekookte prinsessenboontjes
  • 2 gekookte eieren
  • 2 groene paprika’s
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 krop gemengde sla
  • 2 blikjes tonijn
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 50 gram geroosterde pistachenoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Teentje knoflook
  • Verse zwarte peper en zout

Zo maak je de Salade Niçoise

Maak de prinsessenboontjes schoon en kook ze beetgaar in gezouten water. Kook de eieren bijna hard, haal de schaal eraf en snij ze in kleine stukjes. Snij de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in twee. Was de sla en snij de blaadjes in dunne reepjes.

Meng de paprika, cherrytomaatjes, sla, boontjes, eieren en tonijn in een slakom.

Rooster de pijnboompitten en pistachenootjes en voeg ze aan de salade toe.

Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, een geperst teentje knoflook, verse zwarte peper en zout en meng de dressing onder de salade.

Plaats een reactie